dilluns, 7 de març del 2016

Tema 6: Storytelling

-Professor! Ahir estava pel Twitter i vaig llegir una piuladaque deia: ‘Tot per al poble però sense el poble’, què vol dir això?

-Això és un tema molt interessant que ha de veure amb una forma de govern que es deia; El despotisme il·lustrat, però per a que pugueu comprendre realment que vol dir aquesta frase us contaré una historieta:


“Hi havia una vegada en un poble, on tot pareixia molt normal, un home just i bo que mirava amb i per al poble. Ell sempre insistia que tant rics com pobres tenien els mateixos drets i els mateixos privilegis i avantatges. Amb el temps la gent s’adonà que això era mentida, que tota aquella situació beneficiava als bancs i als rics. El rei ho sabia perfectament però ho negava, seguia insistint que tot el que feia era pel bé del poble, però si era així, per què tenia al poble en contra?
El poble es preguntava com havia arribat a aquella situació i s’adonà que tot va començar amb la mentida de que aquella crisi  per la que estaven passant s’havia acabat. El rei també mentia quan deia que els sous no havien baixat i sempre que alguna persona anava a Palau amb proves de que aquestos si que ho havien fet, si que havien baixat ell deia que havien pujat moderadament però que ells encara no ho podien notar.
Aquestes i moltes altres mentides el poble se les va creure més d’una, dues i tres vegades, fins que s’adonà de que no era ‘Tot per al poble i amb el poble’ sino ‘Tot per al poble però sense el poble’.”

Ara ja l’has entés?

-Sí, pense que sí, seria molt semblant a la situació que hi ha ara, no?

-Molt semblant no, igual.

-Uoh, Rajoyisme il ·lustrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada