dilluns, 7 de març del 2016

Gamificació.

  La ludificació o gamificació (més coneguda pel terme anglès gamification) és l'ús dels elements i de la mecànica del joc en contextos aliens a aquest, amb l'objectiu d'orientar el comportament de les persones i aconseguir determinades fites, com per exemple aconseguir una vinculació especial amb els usuaris, incentivar un canvi de comportament o transmetre un missatge o contingut No s'ha de confondre amb el joc seriós ni amb la teoria dels jocs.


  La paraula anglesa gamification ve del mot game, que significa 'joc'. De manera anàloga, l'acceptació en català ludificació prové del mot llatí ludus, que significa 'joc', 'jugar'. La primera vegada que s'empra la paraula «gamification» és l'any 2003, quan Nick Pelling funda la consultora Conundra, que ofereix precisament utilitzar les mecàniques de joc com a recurs per vendre productes de consum.

Nosaltres vam jugar a diversos jocs:
 El primer consistia en que tu tenies 5 cartes a la mà i per torns cadascuna havia de dir un sentiment i les demés havien de tirar la carta que pensaven que més s'apropava a aquest sentiment. La guanyadora era elegida per la que havia proposat el sentiment. 
 El segon consistia en que una persona agarrava una carta i havia d'anar donant pistes amb els dibuixos que hi havia al tauler per tal de que les demés endevinaren quina paraula era. 
 Per últim jugarem a un joc on haviem de crearhistòries a partir de les cartes que ens donaven de personatges, llocs, etc. Guanyava qui es quedara sense cartes creant una història amb trellat.

 A mi el joc que més em va agradar va ser el dels sentiments ja que em vaig riure molt perque hi havia vegades que al no tindre cartes que encaixaren amb el sentiment et feien riure molt, una experiència molt bona, molt educativa i d'allò més divertida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada