dilluns, 7 de març del 2016

Microrelat.

  Un  microconte o microrelat és un conte molt breu, amb una extensió màxima al voltant de 750 caràcters o 10 línies del text. Mentre que els ontes habituals consten d'una narració breu d'un fet o d'una sèrie de fet reals o ficticis amb una tendència evident cap a la fantasia i cap a l'enginy, el microconte presenta aquestes característiques però portades a l'extrem. El microconte és un text literari narratiu que es caracteritza per la brevetat de contingut, és concís i d'una gran intensitat expressiva, com un veritable extracte que presenta l'essència d'una història. Aquest breu relat té una enorme capacitat suggeridora, textualment diu poc i narrativament condensa molt.

Paco Tejedo va nàixer en Nules (Castelló) en 1943 i es llicenciat en Filologia Romànica. És autor de la primera versió dramàtica completa en castellà del <<Asno de oro>> de Apuleyo i ha compartit publicació en edicions relacionades amb la didàctica i el teatre: Pràctiques de dramatització, Dinamitzar textos, Expessió escrita, Taller de Teatre. En narrativa a obtingut els premis de relats <<Gaceta de Salamanca>> (2007), <<Encarna León de Melilla>> (2008), <<Torrevelilla>> (2008) i <<Cantavieja>> (2009)

Paco Tejedo va vindre a la nostra classe per explicar-nos com haviem de escriure correctament els microrelats i per a que ho fèrem correctament i poder corregir-nos ens va possar la següent imatge:



Ens va fer un Micorelat a partir d'aquesta imatge, primer un ''dramàtic'' i més tard un ''còmic'' però com no ens veiem capaços d'escriure alguna cosa còmica a partir d'aquesta imatge ens va llegir el principi d'un microrelat ja escrit per a que nosaltres la continuàrem.

A nivell personal aquest taller ha sigut el que més m'ha agradat, a banda de que hem escrit Microrelats cosa que ningú haviem fet abans.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada